Smalfilm som er optaget gennem flere år i
Korsør Strandjagtforening tilbage i 70-80'erne.
Fotograf: Henrik Kjærside

 Overspillet til video. Kvaliteten er derefter. Filmen er på 30 minutter.
Der er noget fra generalforsamling i Sølyst, Bådudstilling i Storebæltshallen i 79, Vinterfodring i isvinteren 79, Blishønejagt i Korsør nor , Sildebord i Nygade, Rævejagt på Frølunde fed, Jubilæumsfest i Strandjagtforeningen, Grisefest i Strandjagtforeningen i klublokalerne på Tovesvej ved Korsør hallen, Foredrag med storvildtjæger Kristoffersen, Indvielse af klubhus på Tovesvej,  Jagt i Korsør Skov,  Indvielse af foreningsfane.

God fornøjelse

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdens hidtil ældste svane er fundet død ved Korsør. Den blev over 40 år. Verdens formentlig ældste knopsvane er fundet på en strand ved Korsør. Fuglen nåede den høje alder af mindst 40 år.

Svanen er aldersbestemt via den ring med nummeret "112851", som den bar om benet. En tysk ornitolog ringmærkede den i Heikendorf nær Kiel den 21. februar 1970, da svanen var en ung han på vej mod sin toårs fødselsdag.

Ni år senere, i vinteren i 1979, blev svanen indfanget og vejet i Korsør af Danmarks førende svaneekspert, Pelle Andersen-Harild. Den havde da nået en kampvægt på 11,1 kg.

- Der døde tusindvis af svaner den vinter, så det siger noget om en stor og velnæret svane med et stærkt helbred. Den har formentlig kunnet forsvare et godt territorium og så har den været heldig. De tidligere aldersrekorder har ligget på 28-29, så det er en betydelig udvidelse. Sandsynligheden for at se en så gammel svane igen er nærmest lig nul, siger Pelle Andersen-Harild.

Førstejuledag 2008 blev fuglen fundet død på kysten ved Korsør Skovstrand, hvor kragerne og rævene har haft glæde af den. Da vinteren har været meget mild er det ikke sult, men formentlig sygdom, der endelig har fået bugt med alderspræsidenten.

Indtil i dag har den kendte aldersrekord for Danmarks nationalfugl været 28 år og syv måneder.