Lørdag den 7 Oktober 2000.

Vejrudsigten lød på overskyet med enkelte byger og svag til jævn vind . Lige det rette vejr til hønsejagt. Vækkeuret ringede kl 6.00. Det var godt nok skydetid kl 6.00 men idag var det kun blishønsene vi skulle jage. Kl. 6.45 var jeg nede ved fjorden og fik gjort båden klar. Først kl. 7.30 gik solen op så der var god tid til en sludder og en tår kaffe  inden det gik løs.
Gad vide hvor mange der kom på fjorden idag ? Mon vi kan få "kæden" til at fungere ? Det er altid spændende når der er kaldt til hønsejagt fra foreningen. Vi har en regel om at hvis det blæser mere en 8 sek. meter. udsættes jagten til den følgende lørdag, men med den smule vind idag var der ikke nogen risiko for at jagten bliver udsat. Førhen foregik jagten både fra motorbåd og skydepram, men den går ikke mere da motorbådsjagt er forbudt i alle danske fjorde.
Lidt før solopgang begynder de første både at komme til syne.

Nu er det bare med at følge trop så vi kan få startet kæden ordentligt.  I løbet af et kvarter dukker der ca. 25 både op og kæden er dannet. Stille og roligt bevæger kæden sig hen over fjorden. Ca. 200 meter fremme ligger de første blishøns. De første af hønsene begynder at lette da vi er ca. 60 meter fra dem. Hvad vej vælger de at flyve ? . Normalt letter de op mod vinden , men da der ikke er nogen vind nu kan de lige så godt flyve væk fra kæden som hen over den. Perfekt, de trækker hen over kæden. Alle får skudchancer fra mogenstunden af.

Stille og roligt fortsætter kæden tværs over fjorden og hver gang der er høns i luften trækker de over kæden. Der er også mange ænder i luften, men de kender skudafstanden og passere kæden udenfor skudhold.
Kl. 9.15 ligger alle prammene i  nede i Tårnholmkrogen . Snakken går livligt mellem jægerne.

"Hold da k.... hvor der er mange høns idag ", "Hvem har mange patroner med, for jeg er næsten løbet tør", " Er der nogen der har værktøj med for jeg har en afskudt patron der sidder fast bagved patronudtrækkeren." o.s.v.


Der er også plads til hunden sådanne en dag.


Efter ca en halv times pause deler kæden sig ud igen og det går den anden vej igen. Præcis som ved første gennemsejling holder hønsene fint og alle får gode skud til dem.Kl. 12.00  mødtes vi alle på Lileø til afslutning på en dejlig formiddag. Hønsene blev lagt på parade og Karsten fra en af de arrangerende jagtforeninger sagde tak for idag.

Udover høns blev der bla. også indleveret en måge og en taffeland.Jagten var arrangeret af : Sydvestsjællands Jagtforening, KirkeStillinge Jagtforening og Lileø Strandjagtforening.

 

Henrik Kjærside