Den 1 oktober 2011

Min søn og jeg har den tradition at den 1 oktober er sat af til en far-søn dag. Da tager vi sammen ud i mopaen og skyder nogle edderfugle og hygger os. Sidste år blev det aflyst på grund af vejret, men i år holdt det. Stille vejr fra morgenstunden. Nogen vil nok sige at stille vejr ikke er det bedste når man skal sejle til fuglene men her den 1 oktober er ungfuglene ikke så sky endnu og det er jo også dem der er bedst i kødet. Vi valgte at tager forbi Sprogø da der var mange både ude den morgen som tog sønden i mod Agersø og Omø. Da vi nåede den første ankerblok på broen kunne i nyde synet af 2 sæler der lå og hvilede sig på stenene. På videoen kan man også se i hundredevis af skarver der letter.

 

 

De første edderfugle lå på den anden side af sejlrenden og de første 2 vi sejlede til faldt dødskudte i en duble ( sønnen fik ikke chancen, da de gik på vingerne til min side ). Ud for Sprogø sejlede vi til en enlig og jeg valgte at tage billeder og lade sønnen skyde. De 4 billeder er taget lige efter hinanden. I det sidste billede har edderfuglen lige ramt vandet og et splitsekund efter billedet er taget ligger den død på overfladen.

Sprogø lå dækket i morgendisen men på få minutter fik solen magt og der lå øen så og spejlede sig i det blanke vand. Bemærk der er kun7 minutter mellem de 2 næste billeder.

På denne video sejler vi til en flok edderfugle. Jeg havde besluttet mig til kun og filme og lade sønnen skyde men som i kan se ombestemmer jeg mig i sidste øjeblik da fugle komme lige på. Vi dublere begge 2. Det ser ud som om vindmøllen er tæt på men det er optisk bedrag. Der er langt over til den.

 

Fra Sprogø sejlede vi en tur omkring Lejeodden. Undervejs passerede en flok knortegæs. De vidste godt at de var fredet.

Her ser vi muskelsvindcentret i Musholmbugten. Der var for øvrigt utroligt mange Multer i bugten. Kæmpe flokke af store flotte fisk. Alt i alt en skøn dag på bæltet. Det blev til 15 edderfugle og 1 gråand. Jeg glæder mig allerede til næste 1 oktober.