16 Maj 2005

 

 

Kl. 04.15 stoppede jeg bilen bagved gården og skænkede mig en tår kaffe. Gad vide om heldet stadig var med mig.
Da vi er flere der er sammen om jagten skulle der trækkes lod om pladserne og jeg var den heldige der fik "kongeposten" d.v.s. pladsen ude på engen.
I ugerne op til denne morgen havde jeg flere gange set en pæn seksender opholde sig på engen. Godt nok gik dyrene stadig i spring men jeg havde på fornemmelsen at det var ham som bestemte der. Den ene gang lå han midt på engen med 14 råer og 6 andre bukke gående rundt om sig.
Nå, nu kommer Kim kørende ind og parkere. Han skal ned i mosen og side. Vi får en kort sludder og ønsker hinanden "Knæk og Bræk" . Klokken er nu 04.20 og der er et godt stykke der skal listes inden jeg er nede på engen og kan kravle op i træet hvorfra jeg har udsyn over hele engen. Da jeg når til kanten af engen kan jeg se at der går 7 dyr ca. 150 meter ude på engen. Herfra har jeg ikke mulighed for at skyde da der ikke er kuglefang og det er heldigvis halvmørkt endnu så jeg kan stille og roligt snige mig langs skellet hen til træet jeg skal op i. Jeg kan se på dyrene at de fornemmer noget for de trækker lidt længere ud på engen uden dog at løbe. Da jeg er på plads i træet kan jeg udover de 7 dyr se 2 mere der ligger og tygger drøv. Nu kan jeg se at MIN seksender er mellem de 7 dyr som nu igen stille og roligt trækker op imod mig. Udover ham er der 2 bukke mere, en lille gaffel og en stor gaffel. Der er stadig 5 minutter endnu. De 7 dyr er nu ca 70 meter fra mig da de 2 små bukke begynder at lege stangeleg. Først med hinanden men så også med seksenderen. Samtidigt med begynder de stille og roligt at trække over mod skoven ( ca 100 træer). Herfra dukker der nu 4 råer og en lille gaffelbuk op. Skoven var jeg gået igennem for at komme ud på engen men det havde åbentbart ikke jaget dyrene væk. Den nytilkommende buk blander sig i legen og jeg bliver nu lidt nervøs for om de i deres stange iver forsvinder over i skoven igen. Men heldigvis nej, nu er det tid.
Seksenderen står nu ca. 120 meter fra mig. Jeg slipper kuglen. En god bladkugle. Han løber ca 20-30 meter lige imod mig inden han lægger sig.


Her ligger han. Så var heldet med mig igen.

De andre dyr på engen er som blæst væk, men kun i nogle få minutter. Så dukker de første dyr op igen. Det er dog kun råer, og de er meget nysgerrige som det kan ses af billedet. De går helt hen til den nedlagte bukke for at se hvorfor han ligger der, og så essede de videre.

De 2 nysgerrige råer og den døde buk

Men de 2 dyr som jeg tidligere havde set lå stadig længere ude på engen helt upåvirket af situationen. Jeg beslutter mig for at lade bukken blive liggende og så vente i træet for at se om der skulle komme en af de andre bukke frem igen. En af de små gaffelbukke dukker op men den er ude på ca. 230 meter så han er i sikkerhed. Der kommer flere råer frem og på et tidspunkt går der 11 råer på engen foran mig. Kl. 06.00 rejser de 2 dyr længere ude på engen sig og nu kan jeg se at den ene er en lille spidsbuk. Stille og roligt bevæger de sig henimod mig. Kl. 06.05 lader jeg kuglen gå. Han springer højt op i luften og løber så væk fra mig over mod nogle buske. Det ene forben svinger op i luften og umiddelbart kommer tanken at kuglen kun har brækket det ene forløb. Men på den anden side er jeg alligevel sikker på at kuglen har ramt rigtigt. Jeg kravler ned fra træet og går ud og henter den første buk jeg har skudt. Den anden vil jeg lade være i ro indtil jeg har brækket seksenderen. Inde i hovedet går tankerne mens jeg ordner seksenderen.
Er det en anskydning ?
Gad vide om Jørgen Lang (schweisshundefører) har travlt ?.
Da jeg er færdig går jeg stille og roligt over mod de buske som jeg så han forsvandt ind i. Jo, han ligger der og er stendød. Kuglen var god nok. Han havde kurs imod mig og jeg skyder ham skråt ind gennem bringen og kuglen er gået ud bagved bladet, derfor det løse forben.

En flot lille spidsbuk
 En dejlig afslutning på en flot men kold morgenstund..

WEBMASTER